dimecres, 28 d’octubre del 2009
Poesies de Biblioteca.
que combina regals i atzar.
La vida és un roc
que acostuma a colpejar.
La literatura
no te sepultura,
La filosofia , el dret i la política
tot forma part de la vida.
dilluns, 26 d’octubre del 2009
Un poema curiós.
Poema.
dijous, 22 d’octubre del 2009
Vacances d'Hivern?
En aquest article s'explicava que apartir d'ara, en el calendari les vacances de nadal pasaran a dir-se vacances d'hivern, per tal de no ofendre a la gent que no te creencies religioses. Es veritat que a la constitució espanyola diu que Espanya és un estat laic, pero aixó vol dir renunciar a la història del país?, aixó vol dir renunciar a les nostres tradicions i a la nostra cultura?A el Regne Unit li segueixen dient Christmas Day i a la resta d'europa també ho mantenen. Per que nosaltres no podem avançar sense oblidar el passat? Per que associem el progrés amb l'oblit del passat?
Per saber on anem primer hem de saber d'on venim. Espanya és un país d'extrems necesitem trobar el terme mig.
Donem una mica del teu temps.
La nostra feina es esbrinar per que arriba a succeïr una cosa tan dramàtica com és la falta de temps dedicat a un fill, ja sigui per feina o per altres qüestions, i com acaba a afectant a l'educació.
L'article vol destacar el poc temps que dediquen la majoria de pares i mares als seus fills, i com això acaba afectant al món educatiu,es a dir a l'escola.
La majoria de pares i mares dediquen poc temps als seus fills, ja sigui per varies raons; alguns treballen molt, d'altres ni s'en adonen i alguns simplement volen descansar dels seus fills.
Com a conseqüència d'això l'ampliació de l'horari escolar reduint així les vacances del nen i adaptant l'horari de feina del pare i mare al del fill.
Un problema molt important i que afecta a tots els docents es la percepció que tenen els pares i mares de l'escola, la llar d'infants o un institut de secundaria. Molts pares i mares els veuen com a guarderies i no valoren que és allà on el seu fill s'esta formant, esta aprenent, esta creixent, esta descobrint, s'esta socialitzant, no s'en adonen de la importància de l'escola, de l'institut o de la llar d'infants. Per ells tot allò no te importància metres els seus fills estiguin vigilats, ben aparcats i controlats que això es el mes important.
Aquest article posa de manifest un problema social i un problema de valors molt important al qual sembla que ningú vol posar remei. El pitjor de tot es que això no es farà visible fins d'aquí molts anys i llavors ja serà massa tard.
dimecres, 7 d’octubre del 2009
Revista Educativa "Portes Obertes" Pt.I La Revista
Publicació orientada al profesional de la formació especialitzada en serveis educatius (tutors, orientadors,..)
Estructura:
-Entrevista a Jordi Royo, autor del llibre "Els rebels del benestar" (sobre els conflictes que es generen en l'etapa adolescent)
-Informe TALIS (OCDE) 2009 (ampli repàs als resultats més destacables que avaluen el sistema educatiu espanyol)
-Actualitat per a joves (recull de breus dels temes més actuals de l'àmbit educatiu)
-L'EEES i els nous Graus (anàlisi del nou escenari educatiu de formació superior)
-Aprenentatge d'idiomes (parlem de la importancia de les llengües avui en dia i en el futur professional)
-Com van triar ells la seva professió? (tres personatges destacats de la societat catalana ens expliquen com van triar la seva professió actual)
- Actualitat editorial (selecció de les novetats editorials adreçades a alumnes i professors)
-Videojocs i adolescents (pros i contres de la relació entre les noves tecnologies i els joves adolescents)
-Cinema a l'aula (recull pel·licules que poden servir com a complement formatiu del pla educatiu)
Revista Educativa "Portes Obertes" Pt.II L'article
- Les noves tecnologies són un nou món per ajudar a alumne i professors.
- Amb el triomf dels audiovisuals, el cinema resulta una eina educativa molt interessant per aplicar continguts.
- Problemes plantejats:
1.les diverses interpretacions del fets.
2. Treure tot el partit de les pel·lícules.
- Per aquest segon problema hi ha a disposició un projecte: “Cineaula” ( porta una fitxa didàctica i un DVD per enfocar els valors que cal treballar ).
- El cinema ens ha permès descobrir mons desconeguts, èpoques no viscudes o llocs i costums molt llunyanes.
“La proposta de Vértice 360º respon a una demanda dels professors i els centres educatius de comptar amb pel•lícules que serveixin com a material de recolzament. Toni Martí, responsable del projecte Cineaula, explica que a més d´adaptar-se a les necessitats del docent, "el nou mètode és una eina atractiva i divertida per a l´alumne". A través del cinema, aquest no només aprèn història, literatura o música, sinó també costums, valors, emocions i, sobretot, fomenta la seva capacitat crítica i d´interpretació de les imatges.” ( Font d’informació: DiariDeGirona)
L'article ens dóna alguns exemples de films utilitzats a l’aula. Aquests pel·lícules són classificades per matèries. Vegem-ne alguns exemples:
NOTA: Si cliqueu sobre el enllaç podreu veure la sinopsis.
HISTÒRIA:
-Prehistòria:
1."En busca del fuego"
2."10000 AC"
-Egipte: "Tierra de faraones"
-Ciència Ficció: "Gladiator" o "300"
-Primera guerra mundial: "Sin novedad en el frente" o "Senderos de gloria"
-Segona guerra mundial: "Carta de Iwo Jima"
-Alemanya: "El submarino" o "El hundimiento"
LITERATURA I CIÈNCIA:
-"Historia de un crimen"
-“El club de los poetas muertos”
I altres matèries no esmentades en l'article com per exemple:
PSICOLOGIA
-“Una mente maravillosa”
ÈTICA
-"American History X"
RELIGIÓ
-"La historia mas grande jamás contada"
-"La pasión de Cristo"
dimarts, 6 d’octubre del 2009
Revista Educativa "Portes Obertes" Pt.III Conclusió
Per què hem triat aquesta revista? Què és el que ens ha fet decantar-nos finalment per “Portes Obertes” en lloc d’un altre? Per què creiem que us pot interessar a vosaltres? En què ens pot ajudar i per què creiem que ens serà úitil en un futur no molt llunyà?
Hi ha varies raons a considerar:
· Per començar, aquesta revista, dirigida a orientadors i educadors, tracta un ampli ventall de temes des del punt de vista del professor. Ens pot ajudar a orientar als alumnes, ja sigui informant de les noves mesures preses pel ministeri d’educació com l’aplicació de Bolonya a les universitats o la nova selectivitat.
· A més a més, en altres seccions de la revista podem veure entrevistes, o reportatges a escriptors i a altres mestres i professors.
· Finalment la secció que ens ha semblat més important, parla únicament de les noves tecnologies a aplicades a les aules i com complementar les classes amb alguns recursos com el cinema. Però no només el cine com a una tecnologia aplicable a l'aula també hi ha un article que parla de videojocs. Alguns a l’escola ja vam tenir el privilegi de jugar i aprendre amb un joc com el clic.
En definitiva, el que ens ha fet escollir aquesta revista, és que té una secció fixa dedicada a les noves tecnologies i com que cada vegada tenen més protagonisme a les aules, pensem que l’aplicació d’aquestes , ja sigui ordinadors, cinema, pissarra electrònica…no hauria de ser cap obstacle. En cas de que ho fos aquesta revista ens pot ajudar a aclarir dubtes o donar idees.
Tots nosaltres ens hem adonat a Gestió de la informació i TIC que tot i tenir un coneixement elemental de les noves tecnologies encara no les dominem prou com per aplicar-les amb èxit a l'aula. Per això creiem que aquesta revista ens pot donar un cop de mà ara i quan siguem mestres.